Швейцария – Франция, прогнози, 19.6.2016

Швейцария – Франция, прогнози, 19.6.2016

димитри пайе

Равенството устройва както Франция, така и Швейцария!

Франция със сигурност се класира в следващата фаза на турнира, но ще остане на първо място в група А на Евро 2016, ако завърши наравно или победи Швейцария.

Швейцария ще измести Франция от първото място, ако победи, а равенството ги устройва да запазят втората си позиция. При загуба и в същото време победа на Румъния срещу Албания, Швейцария може да отиде на 3-о място, ако румънците постигнат по-добри показатели.

Швейцария постигна резултати, но не впечатли на Евро 2016!

Швейцария събра 4 точки в първите си две срещи и дори да загуби, пак трябва да намери място в елиминациите.

Въпреки постигнатите резултати, възпитаниците на Владимир Петкович не впечатлиха с изявите си досега. Тимът трябва да се радва, че успя да победи останалият с 10 човека отбор на Албания с 1:0 и не по-каза много по-добро лице при ремито 1:1 с Румъния.

Харис Сеферович разочарова в първите два сблъсъка и е вероятно да бъде заменен в атака от Бреел Емболо. Адмир Мехмеди и Джердан Шакири пък ще атакуват по крилата.

Селекционерът Петкович заяви: „Франция е фаворитът в нашата група и фаворит за титлата като цяло. Големите отбори играят по-силно с всеки следващ мач. Ще се изправим срещу страхотен тим, но ние искаме да покажем, че можем да бъдем равностойни и срещу най-добрите.“

Франция набира скорост с всеки следващ мач!

Франция вече си осигури класиране на осминафиналите с пълен актив от 6 точки след две драматични победи с голове в последните минути над Румъния с 2:1 и над Албания с 2:0.

За този двубой се очакват ротации в състава на Петлите, а това може да даде положителен импулс и следователно по-добро представяне от футболистите. Това че французите ще играят без напрежение също е в техен плюс. А и ще трябва да се доказват на своите фенове, които все още чакат най-доброто от своите любимци.

И докато много от звездите на Франция разочароваха досега, един играч се извиси над останалите. Това, разбира се, е Димитри Пайе. Той се разписа и в двата си мача досега на Евро 2016 и е душата на отбора.

Антони Марсиал започна срещу Албания в предни позиции за сметка на влезлия като резерва Антоан Гризман, но младокът не оправда доверието и сигурно отново ще седне на пейката. Оливие Жиру най-вероятно ще бъде на върха на атаката.

Петлите не познават вкуса на поражението в миналите си 6 мача срещу Швейцария, при 3 победи и 3 ремита.

Коментирай