Румъния – Швейцария, топ прогноза, 15.6.2016

Румъния – Швейцария, топ прогноза, 15.6.2016

футбол

Румъния няма право на нова грешка на Евро 2016

Румъния загуби първия си мач на откриването на Евро 2016 от Франция с 1:2, но се представи добре, като можеше да измъкне нещо повече от почетно поражение. Румънците отново не допуснаха гол през първото полувреме, така както бе и през всичките им мачове в Квалификациите.

Ето какво заяви селекционерът Ангел Йорданеску след двубоя срещу Петлите:

„Беше ни много трудно да възвърнем физическата форма на футболистите, защото те бяха абсолютно изтощени след тежкия сезон. Длъжни сме да се съобразяваме и с психологическия аспект, който е много важен на подобни форуми. Ако бяхме реализирали нашата възможност при 1:1, това можеше да промени целия мач. Искам да поздравя играчите си за това, че следваха изцяло зададените тактически инструкции. Благодаря им за качествената продукция, както и за нелошия резултат, макар и в крайна сметка да загубихме.“

Още в пресявките тимът на Ангел Йорданеску демонстрира, че трудно губи мачове, записвайки 5 победи и 5 ремита по пътя си към финалите във Франция.

Румъния пристигна на еврофиналите и като отбора с най-добрата защита от квалификациите, като ще се опита да го покаже и в предстоящия мач.

Йорданеску вероятно ще заложи на същия състав от двубоя срещу Франция.

Флорин Андоне се очаква да води атаката за сметка на Клаудиу Кешеру, а по крилата ще действат Адриан Попа и Богдан Станчу.

Швейцария започна Евро 2016 с победа, но без да блести

Швейцария победи Албания с 1:0 в първия си мач на Евро 2016, но не впечатли с представянето си, въпреки че Кръстоносците играха с човек повече близо час.

Момчетата на Владимир Петкович бяха в слаба форма преди турнира, записвайки 4 загуби в предишните си 6 двубоя. А и квалификационната кампания не бе толкова впечатляваща за тима, колкото крайното класиране предполага.

Петкович се очаква да не прави промени в стартовия си състав от двубоя с албанците.

Харис Сеферович почти сигурно ще води нападението на Швейцария.

Един Коментар

  1. TopZalozi.com 15.06.2016

Коментирай