Нюкасъл – Съндърланд, прогноза, 20.3.2016

Нюкасъл – Съндърланд, прогноза, 20.3.2016

Висша лига Англия

Едно от горещите дербита в Англия този път е и директен двубой за оцеляването във Висшата лига.

Със своите 24 точки Нюкасъл заема предпоследното място в класирането, като е на една от двата тима директно над тях – Норич и Съндърланд.

Свраките са в серия от 4 поредни поражения, но идването на новия мениджър Рафа Бенитес веднага даде малко импулс в играта на футболистите. Това се видя в понеделник, когато Нюкасъл отстъпи на лидера Лестър с 0:1, но представянето на тима беше задоволително.

Сега Бенитес ще дебютира на „Сейнт Джеймсис Парк“ и ще направи всичко по силите си да зарадва феновете на Свраките с успех.

Новият мениджър изрази увереност, че е видял много обнадеждаващи знаци въпреки негативния резултат срещу Лестър.

„Бих искал да мисля за позитивите. Отборът показа, че иска нещо от мача и реагира през второто полувреме, когато натискахме. Това за мен е положителен знак“, каза Бенитес.

„Има неща, които се нуждаят от анализ, за да ги вършим по-добре. Имаме добър отборен дух, имаме всичко, само се нуждаем от леки корекции. До последно мислех, че можем да постигнем добър резултат. Убеден бях, че ще успеем. Темпото, което Лестър налага, е трудно за всеки съперник. Ще извлечем позитивите от този мач. Видяхме страст в играта на доста от футболистите ни.“

„Всеки мач е важен за нас. Знаем, че сега идва ред на дербито, което е много важно за всички“, добави Рафа.

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър коментира работата на новия наставник на Нюкасъл.

„След една година работа с Рафа ние се превърнахме в роботи. Като казвам това имам предвид, че ние знаехме абсолютно точно какво искаше от нас и кога го искаше. Всичко опираше до тренировките. Правехме упражненията отново и отново до момента, в който той не беше напълно доволен. Това изисква много висока концентрация, нямаше никакъв смях или шеги“, заяви Карагър, който в момента се изявява като футболен анализатор.

Лазарета на Нюкасъл е пълен, но това вече не е новина.

Съндърланд записа една победа, 3 равенства и само едно поражение в предишните си 5 двубоя, което е показателно за мотивацията им да останат в елита.

Черните котки, обаче, са слаб гост (2-3-10) и са допуснали 38 гола при своите визити досега – най-много от всички отбори.

Коментирай