боксьори

Прогнози за Антъни Джошуа – Кубрат Пулев от боксови експерти

Прогнози за мега сблъсъка в бокса: Антъни Джошуа – Кубрат Пулев, от експерти в бранша. Включително и от самите съперници.

Какъв е залогът на мача?

В двубоя на 12 декември ще бъдат заложени и 4-те шампионски пояса на Антъни Джошуа във версии WBA, IBF, WBO и IBO.

Кубрат Пулев посяга за втори път към трона на Ей Джей. Контузия провали първата им битка за световната титла през 2017.

Има ли шансове Кобрата срещу AJ?

Кубрат Пулев не е просто „претендент“. Той има напълно реален шанс срещу настоящия световен шампион.

Кобрата притежава както необходимия опит, така и качествата за това.

На негова страна е и психологическото предимство, че не е губил мач от 2014 година.

Докато миналата година Антъни Джошуа преживя унижението да загуби от „пухкавия“ Анди Руис Младши.

Заради което му се наложи шест месеца по-късно отново да се бори за титлите си.

Прогнози: Пулев да победи Джошуа!

Прогноза: Кубрат Пулев да победи
Коефициент: 7.00 + 200 ЛВ БОНУС в efbet
ВАЖНО за бонуса: Въведи промо код 130

Кубрат Пулев:

Да стана световен шампион в тежка категория винаги е било моя мисия в живота и сега ще изпълня съдбата си. Това ще бъде победа не само за мен, но и за целия народ в родината ми. Едва ли ще мога да търся и направя бърза победа. Предполагам, че Джошуа ще бъде предпазлив, защото аз съм много по-подвижен от Анди Руис. Всеки един удар може да бъде решаващ. Напълно възможно да нокаутирам Джошуа в 9-ия или 10-ия рунд. Той има добър стил и е отличен боец, но не показва психическа устойчивост. Смятам, че аз съм с по-твърд характер от неговия. И това е разликата между нас двамата – моята психическа устойчивост ще надделее.

Компютърна симулация също предвижда победа за Пулев в 9-ти рунд. Може да видите видеото по-долу в статията.

Прогноза: Победа за Пулев в 9-10 рунд
Коефициент: 51.00 + Бонус Оферта в bet365

Ивайло Гоцев (мениджър на Кубрат Пулев):

Можете да го определите като грешка или да бъдеш неопитен това да гледаш отвъд предстоящия ти опонент (визирайки, че Джошуа вече мисли за мач срещу Тайсън Фюри). За 30 години в бокса съм виждал твърде много неща, които могат да се объркат, ако гледаш толкова надалеч. За нас има само една битка на света – Антъни Джошуа срещу Кубрат Пулев. И сме фокусирани единствено върху нея. Пулев и преди е виждал стилове като този на AJ. Джошуа е страхотен пример, който удря много здраво и е много атлетичен, но той също има слабости. Той не е „завършен пакет“. Пулев може да избягва силните му черти и да експлоатира слабостите му. AJ показа, че е различен боксьор във втората си битка с Руис, където той просто тичаше наоколо. Кубрат е различен тип предизвикателство. AJ трябва да се пренастрои доста – от бой срещу нисък и тежък човек срещу такъв, на когото работата с крака е едно от най-добрите му качества и който е същият размер като него.

Боб Аръм (промоутър на Пулев):

Познавах Анди Руис и стила му преди първата битка с Джошуа. Той се бори много с шунката и бургерите и не можа да ги нокаутира. Фактът, че нокаутира Джошуа по начина, по който го направи, ми подсказва, че брадичката на Джошуа е много, много съмнителна. Ако сравните Руис с Пулев – Пулев е много по-добър боксьор от Анди Руис. Ето защо, това, което казвам, е, че щом Руис нокаутира Джошуа, то Пулев има дори по-добър шанс да го нокаутира.

Напомняме: Именно Аръм промотираше Руис през 2019-а в онзи шокиращ сблъсък между мексиканеца и Джошуа, когато развръзката не бе очаквана от никого. Все пак, през декември Джошуа взе своето и с различна тактика, продължила 12 рунда, успя да си върне коланите и да спечели реванша.

Прогноза: Победа за Пулев чрез Нокаут
Коефициент: 17.00 + БОНУС ОФЕРТА в bet365

Адъм Буут (британски боксов треньор и специалист):

Най-добрите години на Пулев може и да са зад гърба му, но Кобрата има опита на своя страна и знае много добре как да се грижи за себе си. Това, че единият боксьор е по-възрастен от другия не означава, че по-старият е забравил как да удря. Ако Джошуа подцени Пулев, ще бъде изненадан. Той не трябва да се разсейва от бизнес страната на мача, защото това вече му се случи и той плати висока цена в нощта на битката срещу Анди Руис миналия юни.

Питър Фюри (треньор на Тайсън Фюри):

Пулев е много потаен и ще бъде в топ кондиция, той е готов за този мач. Има много добра брадичка. Пулев е много подценяван боксьор, много е неудобен. Трябва да го пречупиш и Ей Джей ще трябва да използва шансовете си в този мач, защото просто няма да има възможност да изпълни двойната комбинация с дясната ръка на Пулев, независимо колко агресивен е. По-младият е фаворит, но както казах, Пулев не е лесен, защото е много хитър, професионален боксьор. Това не е мач с бутане, а много сериозна битка.

Тайсън Фюри (британски боксьор):

За Джошуа ще бъде трудна битка. Пулев ще излезе от кожата си, ако трябва. Той знае, че това е голямата му възможност и като претендент, те не се срещат толкова често и трябва да се възползва от момента. Всеки път, когато излезете на ринга срещу такъв опонент, трябва да участваш в твоята двойна А-игра, защото знам, че подобен опонент ще бъде 10 пъти по-добър, отколкото е бил в последната си битка. Защото това е най-големият му изстрел към славата.

💰 Вземи 322 ЛВ в бонуси за спортни залози

Тони Белю (бивш световен шампион):

Хората пренебрегват съперника на Джошуа, но Кубрат Пулев е сила, с която той трябва да се съобразява. Той не е мек, напротив – голям, силен и мощен е. Той е много опитен, защото е видял всичко. Много умел, научен боксьор. Това е неговата мегавечер, един удар може да го изстреля към звездите. Ще напише историята на своята родина, ако спечели този мач. Освен това ще спечели пари, които ще променят целия му живот. Има голяма разлика между Ей Джей и противниците му. Защото за Джошуа това е просто поредният мач, докато за хора като Пулев това е шансът на живота им.

От материал на британския Daily Mail за Кубрат Пулев:

Българинът не е достатъчно мощен, за да нокаутира с един удар. Но е способен систематично да разбива противниците си с натрупване на удари, от които има разнообразна селекция. Пулев не прави нищо зрелищно, но прави повечето неща добре. Пулев може да е груб за окото на моменти, но той се прибира добре, измамно бърз е, има добра преценка на дистанцията и умее да затруднява работата на опонентите си отблизо. Най-голямото му предимство е левият прав, който притежава и който използва ефектно при победата над Чисора за европейската титла преди 4 години. Българинът не е без загуба в кариерата си, но при единственото си поражение – срещу Владимир Кличко през 2014, е показал добри неща. Дори тогава прояви невероятно сърце и смелост, за да се изправи след нокдаун 3 пъти и за момент да разтърси Кличко с тежко ляво кроше.

Прогноза: Победа на Пулев по точки
Коефициент: 26.00 + 222 ЛЕВА БОНУС в bwin

Компютърна симулация, направена от BoxingFightSimulations, също предрича победа за Кубрат Пулев.

В симулацията Джошуа взима превес в първите рундове. Но след това Кобрата започва да доминира.

Българинът успява да свали ЕйДжей на пода 3 пъти. С което печели двубоя в 10-ия рунд с технически нокаут.

Гледайте цялата симулация в прикаченото видео:

Джошуа – Пулев (компютърна симулация)

Прогнози: Джошуа да бие Пулев!

Антъни Джошуа:

Пулев беше в играта известно време, отиде до най-високо ниво и след това претърпя загуба. Ще очаквам по-излъскан, по-умен Пулев, той може да удря силно. Също така има няколко нокаута на своя сметка, може да се боксира и е боксьор с голям арсенал от удари. Стилът му е сходен на моя, така че ще се получи интересно. Ние ще се боксираме, хората ще видят някои умения и вероятно ще видят и нокаут, защото имате двама боксьори с богат арсенал от удари. Ще го нокаутирам в 11-я рунд.

В това изказване Джошуа дори си направи игра на думи с името на Пулев и числото 11, съчетавайки ги в „Puleven“.

Прогноза: Победа за Джошуа в 11 рунд
Коефициент: 21.00 + БОНУС ОФЕРТА в bet365

Еди Хърн (промоутър на Джошуа):

Джошуа изглежда невероятно. Той се движи много добре. Удря много рязко, много бързо и много силно. Мисля, че Джошуа напълно ще унищожи Кубрат Пулев, след като видях подобрението, което Ей Джей е направил и злобата в ударите му. Пулев може да удря и е много опасен, голямо момче е и технически е много солиден. Има подобен стил като Джошуа и Кличко, но сега е моментът за Ей Джей да се върне към стария си стил, да стъпи напред и да бъде разрушителен. Срещу Пулев може да се наслаждава. Ще видите последователен Джошуа, който ще нокаутира Пулев… Мисля, че Ей Джей е фокусиран изцяло върху Пулев, защото знае, че ако не победи Пулев, няма да има бой с Фюри. Мисля, че той допусна тази грешка преди, нали? Така че трябва да излезе и да си свърши работата.

Прогноза: Победа за Джошуа с Нокаут
Коефициент: 3.75 + БОНУС ОФЕРТА в bet365

Дейвид Хей (бивш световен шампион в бокса):

В най-добрия случай очаквам битката да приключи за два или три рунда. В последния си двубой Джошуа изглеждаше ефективен, приличаше на стария Джошуа, когото всички познават, обичат и подкрепят след онова леко подхлъзване. Пулев е уважаван човек. Той е достоен, приличен боксьор, но не би трябвало да създаде проблеми на световния шампион на WBO, WBA и IBF. Джошуа не бива да се боксира, както го стори срещу Анди Руис, а да заложи на мощния си стил и да довърши съперника си без надиграване.

Прогноза: Победа за Джошуа в 1-3 Рунд
Коефициент: 5.00 + БОНУС ОФЕРТА в bet365

Джейми Муур (бивш боксьор):

Подобренията, които Джошуа направи в играта си след загубата от Анди Руис бяха масивни и това показва, че той вероятно е бил малко в застой, нокаутирайки всеки. Но изведнъж трябваше да направи корекции и все още е достатъчно млад и свеж, за да се усъвършенства.

Теди Атлас (легендарен боксов треньор):

Пулев имаше голяма кариера като аматьор, но той не е млад. На 38 е, много близо до 40. Нещата се променят на 40. Имаш Пулев, който е леко разочарован, беше добър аматьор, от България е, но не е това, което си мислеха, че ще бъдат. Той беше нокаутиран от Владимир Кличко през 2014, след това спечели всичките си мачове, но не са на това ниво. Много хора мислеха, че Джошуа е най-добрият, но след това беше нокаутиран от Руис, но после се възроди, което не е лесно. Джошуа се завърна, използва физиката си. Той стана евтина версия на Мохамед Али. И не му се подигравам, защото всеки би бил евтина версия на Мохамед Али. Свърши много добра работа, направи това, което трябваше във втория мач с Руис, да играе със слабостите на Руис.

Бари Джоунс (боксов коментатор):

Пулев преди 5 години щеше да е проблем, но сега е на 38, неактивен е и е идеален за Джошуа, за да може да си върне увереността.

* Посочените коефициенти са актуални към момента на публикуване на статията и подлежат на промяна. За бонусите важат условия и правила. 18+.

Коментирай