футболна топ колонка

Футболна Топ Колонка обединява във фиш (комбиниран залог) всички сигурни прогнози за деня на типстъри! Рубриката е спряна временно.

Проверете за комбо залози на следния сайт:

Сигурни прогнози за права колонка!

Случвало ли ви се е да си изберете сигурен залог за деня, но коефициента да не ви е достатъчен? И да не знаете с какво да го комбинирате. Е, време е да обединим усилия! И да съберем всички най-сигурни прогнози в топ футболна колонка за деня!

Главната идеята на тази рубрика е: Ако типстър е попаднал на сигурен залог според него, да го сподели. Обикновено тези залози са с малък коефициент. А много от нас не залагат огромни суми и търсят още прогнози за комбиниране в права колонка. Така като се споделят няколко такива залога, ще може да се оформи комбиниран залог с умножен коефициент.

А правата колонка от всички топ прогнози за деня ще бъде публикувана в категория Футболни фишове към 13:00 часа с актуалните към момента на публикуване коефициенти.

Търсиш още сигурни прогнози? Виж: Топ футболни залози – най-играните мачове днес!

Отчет на футболните колонки!

В таблицата може да видите обобщена статистика за текущия месец на футболните колонки и топ прогнозите на участниците:

[table id=20 /]

* вПК – в колко Печеливши Колонки въпросния типстър е участвал с прогноза.

Имайте предвид, че временното класиране се подрежда по броя познати мачове, но крайното се определя по-точкова система, описана по-долу.

Футболна топ колонка – как да участвам?

Повечето типстъри обикновено рискуват със залози на високи коефициенти за игрите с прогнози, за да имат шанс за по-предно класиране. Като им се налага да пускат прогнози почти всеки ден, дори и когато нищо не са си харесали за реален залог. Но в рубриката „Футболна Топ Колонка“ те ще може да дават само тяхната най-сигурна прогноза за деня. И то само тогава, когато са си харесали такава!

За да пускаш сигурни прогнози за тази рубрика, трябва да участваш и в нашата игра за обосновани прогнози (виж пълните условия по-долу). А за да бъде приета прогнозата ти за „Футболна Топ Колонка“, следвай тези стъпки:

 1. Публикувай съобщение във Форума започващ с текст: ТОП ПРОГНОЗА.
 2. В съобщението добави: мач, прогноза, коефициент (между 1.25 и 3.50 от bet365), турнир, начален час.
 3. Ако коефициента е над 1.70, се обоснови убедително защо прогнозата е сигурна според теб.
 4. Публикувай прогнозата във Форума най-късно до 13:00 часа.
 5. Мачът трябва да започва не по-рано от 13:30 часа.

Ограничението за час на публикуване е зададено, за да може вашите топ прогнози да бъдат обединени в статия с правата колонка.

Как се печелят точки от сигурните прогнози?

Участниците във Футболна Топ Колонка трупат точки за класирането, изчислени по следната формула:

Точки = [ Познати + вПК ] – [ Грешни х 2 ]

Пример: От 10 Познати, 5 вПК и 4 Грешни се получава 7 точки.

Както се вижда, важен фактор за точковата система е броя познати мачове от даден участник. Т.е. индивидуалния успех. Но върху нея оказва влияние и постижението на групата – печелившите колонки.

Грешните прогнози обаче са с двойна тежест! Така че за участник не е изгодно да пуска Топ Прогноза, освен ако не е напълно сигурен в нея.

Също така, при отчитането на точките не се взима под внимание коефициента. Причината е, че тук става въпрос за т.нар. „сигурни прогнози“. Т.е. най-важното е тези футболни прогнози да излизат без значение от ставката, за да се генерират възможно най-много печеливши колонки.

ВАЖНО! Въпреки класирането, моля не забравяйте, че за тази рубрика трябва да давате само вашите най-сигурни прогнози и то само тогава, когато сте си харесали такава. Не пускайте прогнози просто ей така за спорта, участието или борбата за награда!

* Точките ще се изчисляват и публикуват в таблицата само за крайното класиране за месеца.

Награди за топ прогнози!

Успехът на тази рубрика зависи от работата в екип. Затова в зависимост от колективните резултати, награда от по 20 лв може да получат първите 5 в класирането (или пък никой).

За да бъде осигурена поне 1 награда, нетния баланс (т.е. чистата печалба) от всички колонки за месеца трябва да е положителен.

При положителен нетен баланс, награда може да получат първите 5 участника в класирането в зависимост от броя на печеливши колонки.

Прилага се следната схема (място в класирането – награда – изискване за брой ПК):

 1. Награда 20 ЛЕВА (ако има поне 5 печеливши колонки в месеца)
 2. Награда 20 ЛЕВА (ако има поне 8 печеливши колонки)
 3. Награда 20 ЛЕВА (ако има поне 11 печеливши колонки)
 4. Награда 20 ЛЕВА (ако има поне 14 печеливши колонки)
 5. Награда 20 ЛЕВА (ако има поне 17 печеливши колонки)

* Наградите се изплащат в електронен портфейл – Skrill или Neteller.

А допълнителната награда за всички ще е евентуална печалба от колонката в някой букмейкър.

Условия на Футболна Топ Колонка!

След като рубриката Топ Футболна Колонка има състезателен елемент, то трябва да се въведат условия и ограничения:

 • Право на участие в Топ Колонка имат само типстъри, които са покрили минималните изисквания за обосновани прогнози (Квалификации или Про Лига) в предходния месец.
 • Участник трябва да е покрил минималните изисквания на Квалификациите или Про Лига и в настоящия месец, за да има право на награда от Топ Колонка.
 • При 7 грешни прогнози за месеца – участникът отпада от играта. Затова ги подбирайте внимателно още от началото!
 • Минимален коефициент: 1.25 от bet365 (в момента на публикуване на Колонката).
 • Максимален коефициент: 3.50.
 • За коефициенти над 1.70 типстърът трябва да се обоснове убедително защо прогнозата е сигурна според него.
 • Прогнозата трябва да се публикува не по-рано от 24 часа преди началото на мача.
 • Максимум 1 прогноза от участник на ден.
 • Не може да се дават повече от 1 прогноза за един и същи мач от участниците.
 • Не се приемат залози тип Азиатски Хендикап с четвъртини (0.25, 0.75, 1.25 и т.н.).
 • Върнат залог (напр. от 0.0 Азиатски Хендикап или РНЗ) не се се отчита в Прогнози на типстъра. Но ако фиша е печеливш, то той се отчита във вПК на типстъра.
 • Отменен, отложен или прекъснат мач за повече от 24 часа не се отчита в Прогнози на типстъра. Но ако фиша е печеливш, то той се отчита във вПК на типстъра.
 • При равни точки в класирането на Топ Колонка, победителят ще се определи по спечелените точки от обоснованите му прогнози за месеца, независимо дали са от Про Лига или Квалификации.
 • Участник ще бъде дисквалифициран, ако Администратор прецени, че участва симулативно или нарочно по начин, който е във вреда на рубриката и колективното представяне.

* Възможно е да има дни, в които колонката да не може да бъде публикувана на сайта. Но дори и тогава, за класирането ще се отчитат всички Топ Прогнози публикувани във Форума съгласно условията на Топ Футболна Колонка.