Шалке 04 - Борусия ...
 
Notifications
Clear all

Шалке 04 - Борусия М'Гладбах (17.01. 21:30)

 

DedoTroll
(@julymorning)
Типстър Звезда
Регистриран: преди 3 години
Статии: 1552
Автор на темата  

Прогноза: Х2

Коефициент: 1.44

Турнир: Германия, Бундес лига

Анализ: Да се правят залози в първи мач след зимна пауза е доста наивно по много причини и най-малкото, защото нямаме база, по която да съдим за моментната форма на отборите. Сещате се, че приятелските срещи с нищо не допринасят за подобни заключения.

Щях по тези причини да подмина този двубой като несъществуващ в днешния тираж и обвит в пълна мъгла, но се впечатлих от някои други аспекти около него, които ме накараха да мисля, че отборът на гостите трудно ще загуби този мач.

Вероятно ще пропусна много от нещата от основния си анализ, но не е нужно и да съм толкова обстоятелствен. Ще спомена само някои по-любопитни от тях, които са за масова употреба. По-професионалните ще ги спестя, защото едва ли са много четящите, които знаят например каква е разликата между преса и контра-преса и как се правят те.

Отборът на гостите е на само 2 точки от първата позиция и по думите на техния наставник това е тяхната шампионска година.

Като споменах наставник ще допълня, че треньорите на двата отбора са бивши съотборници от Майнц и са добри приятели. Дружбата им бе демонстрирана с нулевото равенство от първата им среща за сезона. Дали да очакваме същия израз на взаимоотношения или дори да навлезем в теория на конспирациите с още по-категоричен жест на добра воля от домакините? Засега можем само да гадаем.

Интересното е, че дори и без демонстрация на братска обич отборът на гостите има пак повече аргументи.

Мнозина залагат за Шалке, защото нямали победа над Гладбах в 8 поредни срещи и по-старо комарджийско правило тази серия трябвало да бъде прекъсната. Може би, но според друго правило от теория на вероятностите пък, това което се е случвало най-често се случва пак, тоест обратно на първото.

Освен това Шалке нямат и нито една загуба от вече 8 домакинства, но в тях имат само 1 победа. Тогава по първото правило би трябвало сега да последва загуба за Шалке.

Всички тези предположения са от сферата на хазартния фолклор и нямат връзка с действителността, а са само празни суеверия.

Аз бих отбелязал обаче два реални и според мен много важни факта.

Първият е, че за отбора на Шалке е под въпрос участието на техния гол-майстор Харит. Може, разбира се, и да участва, но тази информация поне на мен ми говори, че не е на 100% готов.

Второто нещо е, че за Шалке е наказан титулярният им вратар Нюбел. Никога не бих гласувал доверие на отбор без титулярен вратар.

Гладбах се освободиха от участие във всякакви турнири и сега са в отлична позиция, решени да завоюват нова титла след тази от 70-те. Правят до сега и най-силния си сезон от тогава. Няма да загубят този мач.

Публикацията бе редактирана преди 2 години от TZ

Цитирай
Сподели:

Виж още футболни прогнози