Коефициентите за Златни Прогнози се взимат от ТОЗИ БУКМЕЙКЪР
Прогноза: 1 @ 1.62.
Шампионска лига.
Познати: 21/23. Баланс: +54.70 при залог 10 точки на прогноза.
Предишните ми прогнози.
Маурицио Сари:
"Утре ще бъде труден мач срещу силен тим. Който е на една точка зад Байерн. Леверкузен е тимът с най-голямо притежание на топката в Бундеслигата този сезон. Да мислим за друго, различно от утрешния мач, би било голяма грешка (визира предстоящия мач с Интер в Серия А)."
Миралем Пянич:
"Колкото повече време минава, толкова по-добре разбираме какво иска треньорът от нас. Има големи промени, с уважение към миналото. Промени в игровия стил и начина на позициониране на терена. Начинът на игра, който иска треньорът, ще се подобрява още повече."
Сари казва "мислим за Байер, не за Интер" и е искрен. Важно е да знаем приоритетите на отборите.
Например @red6devil сподели в тази му прогноза, че Ливърпул няма да вложи много сили за борба за малките купи (впрочем, red6devil познава с лекота всичко в прогнозата си без хендикапа, Ливърпул бие с 2:0 тима от третото ниво на Англия).
Има няколко отбора, на които знаем приоритетите този сезон:
Ювентус ще хвърли всички сили в Шампионска лига,
Интер и Наполи - в Серия А,
Манчестър Сити - в ШЛ,
Ливърпул - във Висшата лига,
Барселона - в ШЛ,
ПСЖ - в ШЛ.
Дори и да не знаем предварително приоритетите, може да се опитаме да ги отгатнем като проследим титулярните състави от последните мачове на съответния отбор.
Например, за предпоследния кръг в Серия А Ювентус беше планувал почивка на Кристиано Роналдо и още един-двама титуляри. Тогава Роналдо беше и леко контузен. Но дори да беше здрав, пак нямаше да играе по думи на треньора.
В последния кръг тимът излезе с най-добрите титуляри, за да са във форма за днес. И играчите играха пестеливо, за да не се контузят или изморят. Мачът беше генерална тренировка преди важния мач в ШЛ.
От тези факти разбираме, че подготовката на Ювентус от последните 10 дена е такава, че най-добрите играчи на тима да са в топ форма точно за този мач с Байер Леверкузен. Значи ШЛ е приоритетна за тима пред Серия А.
Исторически, италианските отбори играят по-лесно срещу немските, отколкото срещу испанските и английските. Логично е да е така, защото немските са по-неуспешни от испанските и английските. Но вероятно има и нещо общо със стиловете на игра. Стилът на игра на немските отбори да е бил подходящ за надиграване от италианския.
Днес футболът е еволюирал тактически, а и се е глобализирал. Различията между испанския, италианския, английския и немския стил на игра са много по-малки. Но все пак корените са запазени в някаква степен. И днес на един италиански отбор би му било малко по-лесно срещу немски, отколкото срещу испански и английски.
Ювентус е много силен отбор и в защита, и в нападение. Интересува ме колко силен е в защита Леверкузен, за да знам дали Ювентус може да отбележи лесно.
Не съм гледал последните месеци мачове на Леверкузен. Значи ще видя xG статистиката:
1.27 xGA срещу Падерборн,
1.16 xGA срещу Дюселдорф,
0.50 xGA срещу Хофенхайм,
3.51 xGA срещу Борусия Дортмунд (Леверкузен е гост, но притежава топката цели 67%, разгромен е на контри),
0.18 xGA срещу Унион Берлин,
0.36 xGA срещу Аугсбург,
0.82 xGA срещу Локомотив Москва.
xG статистика за Бундеслигата.
xG статистика за Шампионската лига.
xGA показва колко гола е трябвало да получи Леверкузен в съответните мачове.
Леверкузен е играл много силно в защита в повечето мачове. Но повечето мачове са срещу слаби отбори и статистиката не върши работа. Трябва да вземем под внимание само xGA статистиката от мачовете с Дортмунд, Хофенхайм и Локо Москва. Виждаме, че Леверкузен се справя много добре в защита срещу Хофе и Локо и че тотално се проваля срещу Дортмунд.
Дортмунд е много опасен на контраатаки. Значи слабото място на Леверкузен е, когато бъде контраатакуван. Леверкузен обича да владее много топката, но вероятно го прави по такъв начин, че е много уязвим срещу грамотно направени контраатаки.
Казах, че според мен Ювентус е силен в нападение. Това означава, че според мен е силен и на контраатаки. Минус е, че от нападателните играчи Дъглас Коста е контузен, защото той е много бърз и със сигурност щеше да има основно участие в няколко опасни контраатаки.
Де Лихт е слабото звено в защитата на Юве, защото още не е в отличен синхрон с Бонучи. Но с всеки следващ мач синхронът се подобрява.
В прогнозата ми за Атлетико Мадрид - Ювентус съм писал още за Ювентус. След тези няколко мача, вече смятам, че Сари може да еволюира тактически и да стане много по-разнообразен, по-непредвидим. А може и все така да си остане само с "План А" за мачовете. Времето ще покаже. Това, че Сари в предишните си тимове имаше само "План А" за мачовете е мое субективно мнение, на обикновен футболен зрител.
Днес Ювентус ще играе в 4-3-1-2, а Леверкузен - в 4-2-3-1.
Последвай ни