Улвърхямптън - Ливъ...
 
Notifications
Clear all

Улвърхямптън - Ливърпул (23.01.2020, 22:00)

 

name
 name
(@name)
Надежден Типстър
Регистриран: преди 2 години
Статии: 64
Автор на темата  

Прогноза: 0-0/2-0 ПП/КР @ 61.00. Висша лига.

 

https://topzalozi.com/xg-danni/#epl

29.12.2019: Ливърпул 1.36-0.53 Улвърхямптън. Добра статистика на "вълците" преди няколко седмици и заслужена загуба само с 0:1.


Улвърхямптън и Ливърпул са вторите най-добри отбори във ВЛ по отношение на създадени и допуснати голови положения, като махнем дузпите от статистиката. "Вълците" са създали 39 и са допуснали 19, което прави +20.

Виждате колко силни са "вълците"! В горната статистика са втори, което е отличен резултат. Цялостно според xG трябва да са пети, което е много добър резултат.

 

Разбира се - не трябва да се предоверяваме на xG статистиката. Според мен тя фаворитизира футболния стил с постепенните атаки. Този стил води до много на брой голови положения. Но много малко от тях са чисти. Една контраатака с излизане сам срещу вратаря е много по-важна от 10 постепенни атаки, завършили с нечисти голови положения.

xG статистиката се опитва да отразява тези неща и е много-много по-точна от обикновената статистика.

Но според мен и тя не се справя добре, когато става въпрос за отбори, които обичат да атакуват чрез контраатаки. Пример за твърдението ми е, че xG казва, че този сезон Манчестър Сити (играе с тактика само за постепенни атаки) е много по-силен от Ливърпул (играе с тактика и за постепенни атаки, и за контраатаки). А всички знаем, че този сезон Ливърпул е много по-силен от Сити.

 

Не се предоверявам на xG статистиката, а я използвам за консултация.

Виждам в програмата, че вълците домакинстват на Ливърпул. Гледал съм вълците срещу грандове и са играли много силно. Гледайки коефициентите, виждам стойност в посока 1Х - Улвърхямптън +1.0 АХ или Под 3.0 гола АХ (не съм решил кое от двете).

Консултирам се с xG. Мненията ни съвпадат и играя посока 1Х.

Ако мненията ни не съвпадат, трябва да съм сигурен в своята преценка, за да играя мача. Скоро не съм гледал "вълците" и ако мненията ни не съвпадаха, щях да пропусна мача.

Според xG трябва да играя Улвърхямптън +1.0 АХ. Но от друга страна Под 3.0 гола АХ дава повече възможности за излизане на нулата от мача, ако случващото се на терена не ни харесва и искаме да излезем от залога. Разбира се, не ползваме функцията "Кеш аут", а излизаме ръчно.

 

0-0 е реалистичен сценарий за първото полувреме. Второто полувреме е лесно да стане 0:2. Ливърпул вкарва гол. В края на мача "вълците" се хвърлят да изравняват и Ливърпул лесно вкарва втори гол на контраатака в свободните пространства.

Въпросният сценарий, обаче, е с коефициент само 19.00.

По-малко вероятно е второто полувреме Улвърхямптън да поведе. Но е реалистична възможност. А поведе ли, в края на мача лесно ще стане сценарият с контраатаките - 2:0.

Този сценарий е с коефициент 61.00. Според мен в този сценарий има повече стойност.

 


Харесано от: PFC, Cascarino и Nikola Berti
Цитирай
Сподели:

Виж още футболни прогнози