Прогноза: 2
Коефициент: 1,50
Турнир: Европейско първенство
На Стадио Олимпико в Рим, Турция и Италия откриват ЕП 2020.
Много превюта и прогнози от доста влиятелни футболни анализатори има за този сблъсък, а равенство на откриващ мач от такъв форум не е изненада за никой. Особено с участието на Италия. Даже някои предвиждат минимум полуфинал за Турция, а пък някаква симулация на компютър им отрежда и финал срещу.........Чехия...!!!... 😉
Това според мен няма как да се случи, а относно класирането им до тук няма и да се спирам.
Турция е може би най - младия отбор на това Европейско първенство. Определено треньора им си го бива, а като се вгледаме и в играчите ,които имат всяват респект. Ако продължават с тази игра ще бъдат фактор, но им трябва още време. Според мен нямат и достатъчно добри заместници на някои от титулярите.
Италия не се класира на Световното първенство през 2018 година и това бе истински шок за футболната общественост на Апенините. Разбира се само те си бяха виновни за това, а играта им бе белязана с липса на всякакви идеи, вялост, аристократичност и безсилие.
След това Манчини бе назначен и той преобрази Италия, въпреки, че не всички бяха убедени в този избор. И наистина с много работа, търпение, методичност и налагане на своята футболна концепция той изгради от един дефанзивно играещ и безличен тим, един модерно играещ , офанзивно мощен и традиционно защитаващ се добре отбор.
На старта на такъв форум никой не иска да губи, а 1 точка за Турция ще е добро постижение и трамплин за излизане от групата.
За Италия, обаче 1 точка няма да се приеме добре от никой. И трите им мача от Група А ще се играят у дома, а в слеващия кръг играят със Швейцария, а за мен Швейцария е много по сериозен съперник от Турция. Петкович е от 7 години на кормилото на Часовникарите и разполага с опитни, обиграни и талантливи играчи.
Една издънка с Турция, напрежението ще се покачи неминуемо срещу Швейцария и задължителната победа срещу тях в , която аз лично се съмнявам и след това с Уелс, които освен ,че са с нов треньор, имат и Рамзи , и Гарет Бейл и изобщо не са дошли на екскурзия.
В общи линии 3 точки утре ще осигурят на Скуадра адзура спокойствие в останалите 2 мача и контролиране на ситуацията в групата.
Турция е амбициозен млад отбор, но срещу Скуадрата, която не взе участие на последния международен футболен форум и се подготвяше настоятелно през последните няколко години за този, нямат шанс.
TURCHIA (4-1-4-1): Cakir; Celik, Demiral, Soyuncu, Meras; Yokuslu; Karaman, Yazici, Tufan, Calhanoglu; Burak Yilmaz. Allenatore: Senol Gunes.
ITALIA (4-3-3): Donnarumma; Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola; Barella, Jorginho, Locatelli; Berardi, Immobile, Insigne. Allenatore: Roberto Mancini.
Форца Италия............. 😎