Турция – Италия (11...
 
Notifications
Clear all

Турция – Италия (11.06.2021г; 22:00ч)

 

The Emperor
(@the-emperor)
Почетен Типстър
Регистриран: преди 1 година
Статии: 347
Автор на темата  

Прогноза: Под 2,5 гола

Коефициент: 1,615

Първенство: „Евро“ 2020

Анализ:

   Очевидно днес повечето ще се упражняваме на този мач.

   Най-напред искам да споделя първоначалните си очаквания за турнира под формата на факти:

  1. За една година се изигра сезон и половина;
  2. Турнирът е с 24 отбора в шест групи, тоест класират се първите два и четирите най-добри трети. Една победа те класира. Или три равенства;
  3. Финалистите ще изиграят седем мача за най-много 30 дни. Това могат да направят само тези два отбора;
  4. След този турнир почти веднага започва отново сгъстен сезон, защото следващото лято предстои световно първенство.

     

   След всички тези факти моето очакване е за по-пестеливи мачове поне в първите два кръга. Но това не би трябвало да е изненада, защото в последното десетилетие всички такива форуми са по-пестеливи.

   И сега конкретно за този мач. Откриваща среща рядко става толкова запомняща се. И двамата мениджъри споделиха мнението си, че трудно се играе подобен двубой. Сблъсъкът е на Олимпико пред 25% публика от капацитета на стадиона. Някои биха казали „все пак Италия ще има силна домакинска подкрепа“. Нищо пободно. Още вчера Манчини изрази опасенията си, че ще има доста фенове на гостите. И всъщност домакински фактор няма да има. Това е така поради факта, че всикчи отбор получават равен брой билети, а турците са продали почти всичките си, тоест почти половината присъставащи ще са турци. Ако стадиона беше пълен, турците пак щяха да продадат толкова, но всички други щяха да са италяни.

   Относно резултатите до тук. Италия е отбелязала в 22 от 23 последни мачове поглеждайки от януари 2019-та до днес. Забележително! Турция е отбелязала в 21 от 26 последни мача в същият период. Отстъпват, но са близо.

   Относно съставите.

  Изведнъж Италия се видя със сериозен проблем. Двама от титулярите в средата (Верати и Пелегрини) се оказаха контузени и пропускат форума. Средната линия участва във всяка атака и всяка защита. Не че нямат заместници, но не съм убеден, че стилът на игра ще е същият от последните две и половина години.

   Турция няма никакви кадрови проблеми, а качеството на играчите им и играта им поне за мен е достатъчно високо, че да имат възможности и надежди да вземат нещо днес. Достатъчно е да спомена само онова 4:2 срещу Нидерландия.

   И така. Всичко, което изброих ме тласка към нискорезултатен мач. Под 2,5 гола се цени на 1,60-1,70К. Когато има шест вероятности винаги съм мотивиран да разнищя мача. Гелосаните си спомнят добре как пропуснаха световното след отпадане от Швеция в баражите и то у дома. Манчини не пропусна да го спомене. Добави, че това ги мотивира да се реваншират на този форум. Така че ще изключа победата на Турция. Предвид резултатните игри и на двата отбора ще изключа и 0:0. Остават 1:0, 2:0, 1:1. Трудно ми е да избера, а и видя, че вече единият резултат е зает от колегата Цочев. В „Създай“ оформих тези три вероятности така: Италия или равен + Под 2,5 гола + Италия да отбележи. Получи се 2,20К на което ще си заложа. Тъй като за играта не става, то ще се спра на основното си предположение.

 

   P.S.  Не случайно на Евро съм поставил кавички. Още в този мач играят европейски и азиатски отбори.

   Пожелавам си успех!!

   😉


Харесано от: ivan_tsochev и bis1972
Цитирай
Сподели:

Виж още футболни прогнози