Сласк Вроцлав - Пог...
 
Сподели:
Notifications
Clear all

[ПЕЧЕЛИ] Сласк Вроцлав - Погон Шчечин (20.08, 19:00)

1 Статии
1 Типстър
0 Харесвания
747 Тренд
Fuhrer
(@fuhrer)
Уважаван Типстър
Регистриран: преди 5 години
Статии: 314
Автор на темата  

Прогноза: 1Х

Коефициент: 1.36

Турнир: Полша, Екстракласа

Анализ: Да се прави залог на второто най-непредсказуемо първенство в Европа не е признак на добър професионализъм. Този път се наложи и аз да наруша това правило, защото открих някои факти около този двубой, които ме карат да мисля, че с известно подсигуряване на залога все пак нещата може и да се случат с добър край.

Освен всичко друго разбира се, макар и на такъв нисък коефициент, избора на събитие с 80% вероятност си е +ЕВ, тоест това е поредния стойностен залог.

И така, гостите ще изминат около 300 километра до Вроцлав. Предварително трябва да знаете, че Вроцлав е някак си по-футболен град от Шчечин. Тук и стадиона е 40 000 срещу едва 18 000-ия на гостите.

Самия отбор домакин е по-титулуван. Все пак, са били два пъти шампиони на страната, два пъти носители на националната купа и два пъти на супер купата. Гостите, макар и да са със същия като продължителност престой в Екстракласа, нямат никакви подобни успехи.

Финансово в настоящия момент и двата клуба са на еднакво ниво с бюджети от около по 7 милиона евро, което ги прави средна ръка клубове за Полските стандарти.

Харесва ми и това, че домакините са ръководени от опитен 60 годишен треньор, който освен, че е местен кадър, има и много опит в самия клуб.

ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ

Двата отбора са се срещали общо 20 пъти при сравнителен паритет 8-6-6. Но за нас по-важни са други две статистически обстоятелства, а именно:

1. От общо 11 мача на този стадион домакините са губили само веднъж в далечното минало.

И 2. което е по-важното - в последните си 4 домакинства нямат загуба от този съперник, а конкретно последните им два мача са победи. Това означава, че имат формулата за успех.

ДОМАКИН-ГОСТ

Тук нещата са също много добре поставени относно моята прогноза. Ще ви информирам само, че за 15 мача у дома през миналия сезон Шльонск Вроцлав имат само 2 загуби и то от лидерите. Като гости са без нито една победа. Типичен домакински отбор и няма никакви признаци тази тенденция да бъде нарушена и през настоящата кампания.

Погон в 15 гостувания са били 4-2-9, което не е никак убедително. Не само са били слаб гост, но и трудно правят равенства.

МОМЕНТНА ФОРМА

Да се правят тук някакви генерални изводи след изиграни само 4 кръга е наивно. Има все пак един критерий, по който условно можем да заключим, че Шльонск и тук са в по-изгодна ситуация. Не става изобщо дума за това, че единия отбор има все пак една победа, а другия няма.Не, това въобще не е критерий, но вижте.

Отбора на домакините е след две загуби, но те са срещу отбори като Корона Килце и Лех Познан. Клубове многократни шампиони на страната и по-важното - имащи в момента около 3-пъти по-големи бюджети. Докато вижте загубата и равния на Погон срещу кого са. Краковия - славен клуб в миналото, но сега от тяхната черга. А загубата от клуб със само 3 милиона евро бюджет като Заглебие Сосновец изобщо не се нуждае от коментар.

ТИЙМ НОВИНИ

Тук пак нещата са в полза на моята прогноза. Домакините нямат кадрови проблеми.

За гостите ще липсва един нападател и евентуално един основен десен бранител поради наказания. От преди имат и други контузени бранители, а забележете ще им липсва много и нашия Спас Делев, който направи страхотна игра по крилото в последния мач, изработи и дузпата. Сега е с контузия и той.

Има и един друг важен факт. Много от играчите в Шльонск са всъщност напуснали Погон заради не добра атмосфера в отбора. Знам добре каква е настройката за мъст, когато играеш срещу бивш отбор или бивш треньор.

За мен домакините няма как да загубят този мач. Успех!

Публикацията бе редактирана преди 5 години от TZ

   
Цитирай