Сарпсборг - Макаби ...
 
Сподели:
Notifications
Clear all

[ПЕЧЕЛИ] Сарпсборг - Макаби Тел Авив (Лига Европа, 20:05)

1 Статии
1 Типстър
0 Харесвания
737 Тренд
YavorDimitrov
(@yavordimitrov)
Бележит Типстър
Регистриран: преди 5 години
Статии: 124
Автор на темата  

Интересен мач тази вечер между новаците в Европа Сарпсборг и Макаби. Домакините от Норвегия се намират на 5та позиция в своето първенство в средата на кампанията и имат реални шансове догодина пак да участват в европа. Най-вече ако продължават да играят така в предни позиции,където Патрик Мортенсен и неговите колеги са повече от брилянтни. В защита има какво да се желае и работи,но идеален отбор няма. Втори са по-резултатност в Норвегия. Сарпсборг играе за първи път в Европа и явно това,че са нов непознат тим се оказва в плюс за тях, отстраниха отбори като Ст Гален и Риека и са загубили само 1 от 6 мача. Феновете със сигурност би трябвало да са доволни от постигнатото до момента. Техният противник от Израел също се радва на добър старт от сезона , отстраниха Раднишки и Пюник , според мен не толкова качествени тимове като Риека ,но и не им беше никак лесно. Важното е,че се справиха и сръбският треньор Ивич дори спечели през уикенда суперкупата на страната. Макаби са опитен тим в Европа  последните 2 сезона влезнаха в групите , състава не е много променен , по моя преценка който и да е напуснал от важните играчи идват играчи от същия калибър. Трябва им и малко време да навлязат в ритъм с другите играчи. 

За норвежците няма контузени и наказани,така че от треньорският щаб имат голям избор как да подредят играчите за този мач,а за гостите Battocchio (mf) e контузен и определено ще липсва , доста класен играч, дребничък и пъргав , измъква се много лесно и си намира пространство и оттам нататък става опасен плеймейкър. Определено без него са една идея по-скастрени откъм идеи,но все пак тимът е с широк състав и с опит. Атар (нападател) е в най-добра форма от всичките,така че той е твърд титуляр и се разчита на него. 

Сарпсборг са отбор,който не обича да дава предимство на противниците си , поне за малкото мачове ,които имат в Европа , така че ще се наложи на Макаби да се бори за терен и контрол над мача. До момента отбора играе спокойно , имат страхотно нападение и определено ще създават проблеми на израелците. В този мач хубавото е,че се срещат опитът срещу млади и нахъсани играчи, ще се доверя на домакините поради няколко причини. 

Харесва ми това,че каквото и да става винаги се стремят да са спокойни и търпеливи (което говори добре за нов отвор в Европа от гледна точка на психическа подготовка). Домакинският фактор им оказва сериозно влияние от 35 мача (Април месец 2017г) само в 3 срещи отборът не успя да се разпише ,което говори за добре организирана тактическа дисциплина у дома. За гостите в минус е ,че имат едва няколко мача само от началото на сезона ,първенството още не е почнало и това може да се окаже проблем за наставника на гостите ако не напипа правилните 11 за този мач.  Доверявам се на норвежците да победят много труден противник и непознат на аудиторията и според мен заслужават да изненадат и Макаби днес, както го направиха и с Риека. Коефициента си заслужава. 

Сарпсборг @ 3,00

Публикацията бе редактирана преди 5 години от TZ

   
Цитирай