Прогноза: Зенит Ст.Петербург и под 3.5 гола
Коефициент: 2.50
Турнир: Русия, Премиер Лига
Анализ: Нека още в началото да си изясним общата картина, а след това ще преминем и към по-фините детайли.
Бередиев е домакин на Семак. Учителя посреща своя ученик. Оригинал и негово пълно копие, изповядващи един и същи стил на игра.
Последната среща между тези двамата, само че тогава Семак водеше УФА, завърши 0-0. Това, ако вас ви изненадва, мен пък изобщо не ме.
Добавяме към картината и факта, че отбора на Рубин в 12 мача срещу отборите от топ 6 миналия сезон е допуснал едва 11 гола. Тоест по-малко от гол на мач.
Още един щрих е и факта, че същата здрава отбрана предлага и всеки от отборите на Семак. Не прави изключение и днешния му Зенит. В 60% от гостуванията си не са допускали гол.
Накратко имаме два ултра-дефанзивно мислещи треньори, изградили отбори с много здрави отбрани. Това, което ме радва е, че и в предни позиции нещата са много оптимистични за тази ми прогноза.
Рубин са с контузен топ-реализатор и със забрана да участва втори реализатор, защото е под аренда от Зенит. Традиционно и без такива проблеми Рубин не може да отбележи в 40% от домакинствата си.
Гостите пък са странни птици. Такъв опитен наставник като Семак да допусне такава огромна грешка в мача с Динамо Минск. Остави 6 основни играчи у дома и ги замести с дебютанти.
За мен това говори само за две възможни неща. Първото е банално подценяване, а второто е приоритет мача с Рубин. Което и да е от двете, сега се изисква доказване, тоест победа.
Определено изпитват трудности в атака и то главно срещу бетонирани като Рубин отбори. Но именно сега ще се види дали думите на капитана на Зенит имат някаква стойност и дали отпочиналите звезди от мача с Динамо ще се реабилитират.
Бередиев е наясно, че не може да играе за победа в този мач. Освен това е наясно, че допусне ли гол - губи мача, защото няма ресурс да го върне.
Очаквам такава здрава отбрана и рушене на играта от страна на Рубин, че мач реално повече от 30 минути няма да се играе. Минимална победа за отбора гост тогава.