Коефициенти от САЙТА на BET365
Прогноза: 1:1
Коефициент: 11,00
Първенство: Италия – Серия А
Анализ:
Очевидно тук търся изненадата, но бързам да заявя, че за мен няма да бъде съвсем такава. Обикновено след подобен мач, който изиграха Наполи срещу Ливърпул, масово залагащите изпадат в захлас „Ах, тези Наполи са страхотни! Ще убият и Специя. Само 1,25К. Ще го играя хенди. Не, ще го играя ПП/КР. Не, ще го играя ПП хенди, а КР да бият с поне три гола.“. Еха-а. Голяма фиеста. Може. Напълно е възможно и с 6:0 да ги бият. Разделям анализа си на две.
От чисто футболна гледна точка ситуацията е следната. Един, до тук силно играещ отбор в прилично по сила местно първенство победи трагично играещ отбор от топ първенството, но който е в топ 5 на света. Играчите знаят, че Наполи са преживяли тежка физическа и психическа преумора. Играчите знаят, че мачовете в ШЛ са тотален футболен фойерверк, което е удобно за стила на Наполи, а мачовете в Италия са тежко тактически и Специя ще са отлично затворени срещу уморен Наполи. Очакват се ротации, а Спалети не разполага с дълга скамейка. Ако някъде някой е направил статистика, съм убеден, че не по-малко от половината мачове в подобна ситуация са донесли „изненада“. Затова днес това ми се струва единственото, което си заслужава в тази среща. Двойка или равен. Специя имат само една суха мрежа при победата си с 1:0 в първи кръг, след което допускат поне по два гола, а вън са трагични. Наполи вкарва много, но днес очаквам да са ялови. Представям си мача така. Наполи напъва, но без особена мощ. Специя се брани кораво, поучили се от грешките до тук в сезона. Вариантите са двойка, 0:0, 1:1. Не знам кой ще е. Все пак си мисля, че Специя ще ги дръннат на контра, а после Наполи ще вдигнат нивото и ще изравнят на слабата защита на гостите.
От спекулативна гледна точка ситуацията е следната. Един отбор от тотално изоставащо първенство (справка резултатите на Интер, Ювентус, Милан, Рома в Европа от тази седмица) победи отбор от топ първенството, но който е в топ 5 на света и е в криза несъмнено. И то в първи кръг на ШЛ, който е най-нареденият от поне 20г насам. И на всичко отгоре им предстои домакинство в най-мафиотската държава, когато целият свят е настръхнал, че ще смачкат слабак. Ако съм букмейкър, ако този мач не го извъртя да е двойка, нищо не съм научил от Венци тюлена. Нещо като нулата на рулетката.
Пожелавам си успех!!