Notifications
Clear all

Наполи - Парма (26.09 22:00)

 

user
 user
(@user)
Уважаван Типстър
Регистриран: преди 5 години
Статии: 193
Автор на темата  

Прогноза: Наполи и Над 6.5 корнера на коефициент 1.33.

"Едномачови комбинации" на Бетфеър.

Италия, Серия А.

Предният мач Наполи записа най-изразителната си победа този сезон в гостуването си на Торино като победи с 3:1. Торино досега имаше загуба само от Рома с 0:1, с гол съвсем в края на мача.

В този мач Карло Анчелоти, новият треньор на Наполи, е сменил дълго използваната от отбора последните години 4-3-3 схема с нещо между 4-4-2 и 4-2-3-1. Всъщност така "модерната" за изписване последното десетилетие 4-2-3-1, която замени "остарялата" за изписване 4-4-2, напрактика е 4-4-2, но с един нападател. В този мач Анчелоти е играл с Мертенс и Инсиние отпред като двама нападатели, съответно 4-4-2, но не през целия мач. Често единият от двамата се връщал назад или е отивал по крилото и схемата е ставала 4-2-3-1, после отново е ставала 4-4-2. В този мач капитанът Хамшик е бил върнат назад пред защитата, това вероятно му се е отразило добре, защото е играл цял мач.

Друго ново при Наполи на Карлето е, че отборът вече не играе дълбока преса. Оставя противниците да имат пространство в техните половини. Плюсът на този класически подход да се отбраняваш чак в центъра на терена и в твоята половина е, че не си изтощаваш силите на отбора в това да прави постоянна и дълбока преса. Знаем, че Наполи няма класни резерви и това му пречеше да стане шампион. Тактика, която пести силите на отбора по време на мачовете, е добра идея.

Пишейки тези неща, не искам да си помислите, че Анчелоти е треньор, който налага един и същ стил във всеки отбор. Напротив, точно обратното е. Той се нагажда към характеристиките на футболистите. Например в Милан първите години е играл с 4-3-1-2, после е преминал към прочутото "Коледно дръвче на Татко Карло" 4-3-2-1, което понякога е преливало в 4-4-2 срещу отбори, които играят по крилата. В Реал пък е играл в 4-3-3. Той се нагажда към футболистите, а не нагажда отбора към някаква своя еднотипна схема. Негови думи са: "Най-важното нещо е да се вземат под внимание характеристиките на играчите - по този начин моделираш схемата на отбора, а не обратното."

Разбира се има и обратният тип треньори - които където и да отидат, налагат една и съща еднотипна схема и една и съща тактика и искат ръководството да им купи съответните играчи.

Думите на Анчелоти за Наполи са, че ще запази доброто сторено дотук и ще надгради някои неща. По думите му едно от нещата за надграждане е отборът да играе по-директен футбол. Да играеш директен футбол означава да изграждаш по-бързо атаките си, да стигаш до голови ситуации с по-малко пасове. Или казано иначе, по-малко безсмислено тики-така и повече смислен директен футбол.

Няколко думи за самия мач Наполи - Парма... И двата отбора имат някои липси, но те са липсвали и в предните мачове. Риск за победата на Наполи е, че се очаква Анчелоти да направи около 3-4 ротации, защото все пак предстои мач с Ювентус след няколко дни. В най-лошия за прогнозата вариант централният защитник Кулибали няма да е сред стартовите 11.

Кулибали не е световна класа, но двойката Кулибали-Албиол е сработена с годините, а при защитата отборната сработка е в пъти по-важна от индивидуалната класа на играчите. Сработена защита от посредствени играчи е много по-ценна от несработена защита със световни звезди. Например Бонучи, когато премина в Милан, първите няколко месеца игра трагично - футболист световна класа, но поставен сред нови съотборници, с които няма сработка. Едва след няколко месеца изгради много успешен тандем с Романьоли, от който тандем много скочи класата и на Романьоли.

Въпреки тези възможни ротации в състава на Наполи, прогнозирам победа на Наполи.

За играта трябва да покача коефициентът да е поне 1.30 и ще избера опцията с корнерите. В почти всички мачове на Наполи и на Парма (а вероятно и на всеки един отбор) има над 6.5 корнера.


Харесано от: Nikola Berti и Johnny Cash
Цитирай
Сподели:

Виж още футболни прогнози