Прогноза:Индекс картони-Лестър над 20 точки
Коефициент:2,10
Анализ:Англия,Виша лига,37-ми кръг.
Манчестър Сити трябва задължително да спечели днешния двубой,ако иска отново да излезе напред в борбата с Ливърпул за титлата.Сега Ливърпул няма да се моли на Манчестър Юнайтед,а на своя бивш треньор Брендър Роджърс,който беше много близко през 2014 година да направи Ливърпул шампион.Ще успее ли Брендън Роджърс да помогне на бившия си клуб или неудържимия локомотив на Глардиола ще премине през поредното препятсвие?
Форма Манчестър Сити:Ман Сити води жестока борба за титлата с Ливърпул за която сигурно ще разказват на свойте деца.Въпреки всички трудности,който се опитват да създадът противниците,Сити засега успява да се справи,но не много убедително.Победите на отбора се постигат трудно,може би оказва влияние умората към края на сезона,риска от грешка и повдигнати нерви до краен предел.
Форма Лестър:Лестър под ръководството на Брендън Роджърс демонстрира приятен комбитативен футбол.Прави впечатление откакто ирландския специалист пое отбора, Джеймс Варди заигра много силно и в последните осем срещи има осем отбелязани гола.В прдишния кръг "лисиците" леко се подиграха с лондонския Арсенал,като два от трите гола отбеляза именно Варди.Гражданите със сигурност ще има от кой да се притесняват.
Лестър едва ли ще излезе дефанзивно,но преимуществото на Сити ще бъде потресаващо.Класата на футболистите на Лестър не е достатъчно висока да се противопостави на Сити и то на "Ейтихад".Но на "гражданите" няма да им бъде лесно,ако учетем отсъствието на Фернандиньо,със сигурност ще се получат проблеми в опорната зона на Сити.
За единица коефициента няма стойност.Бях се насочил към опцията гол/гол но учитайки,че 60-70% от двубоя ще се играят пред вратата на Лестър.Шансът за гол от Лестър е доста занижен.След което ми прикова вниманието кой ще бъде съдия на мача,а именно неповторимия Майк Дин.Всеки един двубой с негово участие е голямо шоу,което няма да се размине без кандидат актьори. В лагера на "лисиците" има доста избухливи футболисти,който със сигурност ще бъдат провокирани от футболистите на Сити.Даже е много вероятно да видим и червен картон.