Прогноза: 1
Коефициент: 2.15
Турнир: Англия, Висша Лига
Анализ: Реших да наруша два от основните закони във футболните залози и навярно това ще ми струва скъпо. Първо, ще заложа на мач от първенство преди 8-ми кръг - грешка. И второ, ще заложа на мач от най-комерсиалното първенство в света - още по-голяма грешка.
Правя го обаче по две съществени причини. Очертава се ситуация, в която залога ми има едновременно две компоненти. Тоест аргументи ЗА единия отбор и аргументи СРЕЩУ другия. Това е идеалната и мечтана ситуация при всеки анализ и се случва рядко. Ще се възползвам от нея.
Първо ще разгледаме въпроса защо съм ЗА Лестър?
Ами те играха чудесно и то на Олд Трафорд. Водеха играта през по-голямата част от мача и имаха превъзходство във всички компоненти на играта. Удари, владеене, точни подавания, ъглови, спечелени единоборства - всичко беше в тяхна полза. Успяха и да вкарат гол, но допуснаха глупава дузпа още в 2-та минута на мача. А при 1-1 изпуснаха няколко чисти положения.
Извода е, че Лестър е в добра игрова кондинция. Освен това ще има и с кого да се усилят още-повече за предстоящия мач. Варди, Ибора, Евънс са готови да се включат.
Защо съм СРЕЩУ Уулвс?
Ами да играеш у дома и на полувремето да си 1-1, а после с човек повече не само да не победиш, но и да си пред риска да загубиш, говори много лошо за отбора. Изравниха на Евъртън в 80-та минута и то с човек повече. Ужасно.
Освен всичко друго, Уулвс имат по всеобщо мнение на специалисти неграмотен треньор. Стила 3-4-3, който налага, е чудесен за Чемпиъншип, където топката се прехвърля над средната линия от защитник до нападател. Но не става за Висша лига, където все пак има няколко тактически грамотни отбори.
Как ще се развие самия мач?
Наивния треньор на Уулвс мисли, че отбора му може да оказва натиск върху съперника. Макар и гости, ще разположи по безумния начин от миналия мач играчите си. Тоест трима защитници прибрани съвсем близо до своя вратар и трима нападатели дълбоко пред другата врата на линията на засадата. По този глупав начин между двете линии се отваря огромно пространство, което трябва да се покрива от 4-та халфа. За зла участ между тях няма дори истински разбивач.
Същевременно Лестър само ще пресират и при всяка възможност с бързи пасове в свободната зона ще контрират. Те това го умеят чудесно и опонента е перфектен.
Играем!
Този знак го играх с пари но след това разгредах мача и не ми хареса статистиката.На стадион Кинг Пауър Стейдиъм двата отбора имат изиграни пет срещи, като домакините имат две победи, гостите имат една победа и два пъти са завършили наравно.От друга страна гостите се представят на приливи и отливи като са реализирали две победи , две равенства и две загуби в последните шест гостувания.Трудна прогноза но дано върже.
За мен статистиката е винаги само помощен инструмент в анализа на мач,който отразява главно миналото.Считам настоящето,тоест моментна форма,тийм нювз и други подобни фактори,като по важен критерий.Реалния ми залог е РНЗ 1.Успех и на теб.