Прогноза: 2
Коефициент: 4,00
Швеция - Алсвенскан Лига (2019)
Анализ: Ами да се гмурнем и в дебрите на шведския клубен елит и по конкретно съм се насочил към срещата между Калмар и Хелзинборг.От изминалите 7 кръга от началото на сезона се оформиха определени тенденции за двата тима.Да започнем с домакините от Калмар,които се очертават да са Х-саджийския отбор в лигата,като досега имат 5 ремита от 7 мача при баланс 1-5-1 от началото на сезона и влизат в мача след 3 поредни равни мача.Гостите,които след втория опит се завърнаха в елита и със сигурност ще се опитат да възвърнат реномето си на сериозен отбор в лигата,какъвто бяха в близкото минало.За сега това израстване се вижда обаче само при домакинствата на тима,където нещатаобщо взето стоят добре - баланс 2-2-0,но гостуванията определено са проблематични до този момент,като равносметката е 3 загуби от 3 визити досега.Причината за това Хелзинборг да няма спечелена точка досега като гост а и по принцип слабото звено на тима е в колебливата отбрана,която играе доста припряно,когато тима е гост и допуска доста грешки и голове,но смятам,че ще настъпят корекции в този аспект и нещата ще се подобрят и защо не още от тази среща с Калмар.Съперникът на Хелзинборг е доста удобен според мен за Хелзинборг дори да си тръгне с успех.Първо Калмар досега няма победа у дома 0-3-1 а и е видно,че досега играта у дома не спори в степен при която домакините могат да се поздравят с успех а като вземем под в предвид и факта,че Хелзинборг са доста неудобен съперник за Калмар нещата изобщо не са на страната на домакините поне за мен.Струва си риска според мен спрямо ставката за първи успех на Хелзинборг като гост през сезона.Успех!