Болтън посреща Бирмингам във второто ниво на англииският футбол и се очаква интересна среща. Болтън започнаха страхотно сезона с 2 победи и 1 равенство ,та и най-оптимистичните фенове на тимът не са очаквали такъв старт на отбора през този сезон. Отборът демонстрира качествена игра и с много борба постигнаха този добър старт. От другата страна Бирмингамци пък започнаха лошо , макар и последният мач срещу Суонзи да играха много добре отново не успяха да вземат 3 точки. Интересна статистика е ,че последните 5 срещи помежду им Болтън не може да отбележи гол на противника и Бирмингам се справя доста добре засега предишните срещи срещу Уондърърс. Факт е,че играта на домакините е подобрена сравнение с миналият сезон и всички се надяват това да не е моментен проблясък.
При домакините от щаба най-вероятно ще се доверят на Wildschut (fw) нападател,който е под наем от Норич за този сезон,но се вписа бързо в тимът и вече има 2 попадение след като му бе гласувано да влиза като резерва през второто полувреме. Контузен за Уондърс е Бъкли (крило) ,но именно него ще замества Wildschut. Друга добра новина за Болтън е,че Сами Амеоби (крило) също е възстановен и влиза в плановете за мача. Като дръпнем чертата почти без никакви сериозни кадрови проблеми за Джими Филипс и той се надява отново да зарадва привържениците на тимът с нова победа.
За Бирмингам мога да кажа,че направиха няколко стойностни трансфера,но още новите играчи не могат да се впишат, Крейг Гарднър е наказан и на негово място играе новото попълнение брат му Гари Гарднър,който е с по-малко е опит и не може да поеме такава тежест в центъра на терена. David Davis (mf) липсва от началото на сезона и се усеща според мен , той има над 150 мача вече за отбора и е несменяем титуляр за сините от Бирмингам. Аут е и Васел (fw) още от миналият октомври иначе не може да се каже,че е основен играч,но при условие,че няма голаджия всяка липса в предни позиции ограничава треньора Монк да разнообрази.
И двата отбора имаха трудна програма в началото на сезона ,това не може да се отрече. Болтън успя като гост да победи УБА и Рединг ,което няма как да не им вдъхне повече доверие,а Бирмингам играха с Мидълзбро , Суонзи и Норич ,все трудни противници и с тези проблеми в центъра според мен 2 точки до момента си стоят добре на отбора.
Според мен домакинският фактор ще окаже влияние днес, не знам дали споменах по-нагоре ,но Болтън играе трудно последните години срещу Бирмингам и губи редовно ,но днес има сериозни предпоставки тази лоша статистика да се наруши. Почти нямат контузени , играчите им са в добра форма и по-важното нападателите също са концентрирани и до момента се представят добре. Гостите Бирмингам са си традиционно домакински тим, те разчитат най-вече на мачовете пред своя публика и там се чувстват най-комфортно. Миналият сезон от 23 мача като гост едва в 3 успяха да си тръгнат с по-3 точки. Отборът за момента не е стъпил на земята , проблемите в центъра се задълбочават и към тоя момент нямат изявен голаджия ,който да дръпне тимът напред. Jutkievicz има най-много потенциал от нападателите,но и той има нужда да се климатизира към новите попълнения и това отнема малко време. Надявам се да съм прав и тази форма на Болтън да не е случайна , предвид проблемите в центъра за гостите би трябвало Болтън да избере една идея по-активна игра в атака и да се чакат грешки на гостите. Коефициента си заслужава риска, Бирмингам са беззъби и единствено виждам ако се представят добре в защита да спечелят точка,но ще рискувам за домакинска победа.
Болтън @2,80 .. Успех!