Notifications
Clear all

Биатлон (28.11.2021г; 12:00ч)

 

The Emperor
(@the-emperor)
Ценен Типстър
Регистриран: преди 10 месеца
Статии: 253
Автор на темата  

Прогноза: Елвира Йоберг топ 3

Коефициент: 1,72

Първенство: Световна купа - Йостерзунд - Спринт жени

Анализ:

Събота започна световната купа по биатлон. Годината е по-специална, защото е олимпийска. Основните мисли на всички отбори са насочени имено там. И все пак вече имаме поглед след първият старт, а именно индивидуалната дисциплина. Точно тази дисциплина, в която Екатерина Дафовска спечели златен медал на олимпиадата в Нагано, а Ирина Никулчина спечели бронз на същият старт, оставайки на секунда от среброто. Топли спомени. Много топли спомени. Но да се върнем към студените пари.

Най-напред да уточним, че става въпрос жени. После да уточним, че става въпрос за биатлон, тоест два спорта комбинирани по странен начин в един. Ето сега вече определихме сигурността на нашият залог. За мен е 200лв поради ред фактори, които касаят само мен. А той е обоснован така.

На индивидуалната дисциплина Елвира Йоберг остана на 19-та позиция допускайки пет грешки (всяка се наказва с една минута), а остана на 316 от безгрешната Маркета Давидова. Това е състезание с четири стрелби. Чисто бегово се оказа първа с 40 секунди пред втората Тирил Екхоф, която е носителка на Големият кристален глобус (разбирайте шампион) за миналият сезон. Тирил спечели трофеят си най-вече заради бързината си. Затова тези 40 секунди бегово пред нея са голям шок. Но това е само едната половина на спорта. Другата е стрелбата. Както казах, допусна цели пет грешки за четири стрелби. Доста трагично на пръв поглед. Но бягането й компесира много. В спринта има само две стрелби. А грешките не са по минута, а по една наказателн обиколка, която е около 25 секунди. Тоест, ако Елвира пак се представи толкова зле, две грешки, ще загуби около 50 секунди време, но бегово печели дори на най-добрите. Мацката е способна дори да ги бие с разлика днес дори да сбърка два пъти, но аз се застраховам с топ 3. Знам, трудно е да се разбере за човек, който се сблъсква днес с този спорт. Лично на мен ми отне два сезона. Хич не е малко. Но ето сега ви давам плодовете дори без да се налага да разбирате. Просто берете!


Харесано от: Baiko и pankho67
Цитирай
Сподели:

Виж още футболни прогнози