Евро 2016 квалификации, прогнози, 10.10.2015

Евро 2016 квалификации, прогнози, 10.10.2015

евро квалификации

Босна и Херцеговина – Уелс

Босна и Херцеговина е на 4-о място в класирането, само на 2 точки от третия Израел. Босненците, които взеха 3 победи в последните си 4 квалификации, ще търсят максимума до края на кампанията и ще се надяват на грешка стъпка от страна на Израел, за да се доберат до позицията, даваща право на бараж.

Капитанът Един Джеко лекуваше травма в последните дни, но се очаква да бъде напълно готов за игра. Полузащитникът на Евертън Мухамед Бешич е аут, а Сенад Лулич е под въпрос.

Уелс е лидер в групата с 11 точки, на една пред Белгия. „Драконите“ завършиха при нулево реми в миналия кръг у дома срещу Израел и така пропуснаха възможността предсрочно да си подпечатат „визите“ за Франция. Сега точка за селекцията на Крис Колман ще осъществи мечтата на поколения уелсци за класиране на отбора на голям форум, така че те ще са доволни и на запазване на стартовия резултат в мача – 0:0.

Само в един от последните 5 двубоя на Уелс паднаха повече от две попадения. Тимът показва стабилност в защита и най-вероятно това ще бъде основното му оръжие и на „Белино Поле”.

Голямата звезда на Уелс Гарет Бейл е напълно възстановен от травмата си в прасеца и по всяка вероятност ще излезе като титуляр в атака. Дейвид Котерил е аут поради контузия.

Двата тима завършиха при нулево реми в Кардиф в първия мач помежду си.

Азербайджан – Италия

Азербайджан все още няма загуба под ръководството на хърватската легенда Роберт Просинчеки и ще иска да затрудни максимално фаворита Италия.

Тогава обаче, когато за Адзурите всичко опира до сметки и осигуряването на нужния резултат, те нямат равни. А в Баку непобеденият състав на Антонио Конте ще иска всички точки, за да подпечата мястото си на Евро 2016.

Така че минимална победа с 1:0 за Италия е най-вероятният изход от тази среща. С такъв резултат Адзурите спечелиха последните си две квалификации – срещу България и Малта, а преди това загубиха със същия резултат приятелска среща с Португалия.

Коментирай