българия футбол

6 причини защо България може да бие Чехия! ВИДЕО

Чехия – България. Важна европейска квалификация. Домакините са тотален фаворит. Но вижте 6 причини защо Лъвовете имат шанс за победа!

чехия българия красимир балъков

1. Балъков дебютира за България срещу Чехия

Мачът срещу Чехия ще е дебютен за Красимир Балъков като селекционер на българския национален отбор по футбол. А сигурно сте чували за факторът Нов Треньор.

2. Чехия не знае какво да очаква от новия ни треньор

Треньорската смяна в България обърка плановете и подготовката на съперника. Ето какво призна селекционерът на Чехия Ярослав Шилхави:

Доста обстойно бях разучил българите. Но сега, като имат нов треньор, всичко това най-вероятно ще е безполезно. Балъков беше офанзивен играч, така че предполагам, че и такава тактика изповядва.

3. България играе по-добре в ролята на аутсайдер

В задължителните за печелене мачове на България срещу опоненти от нашия ранг често нашите футболисти са прегаряли. И сме губили важни точки в подобни срещи.

Но когато излизаме в ролята на аутсейдери, сме огорчавали не една или две футболни сили.

Случаят сега е такъв – напрежението е върху фаворита Чехия. Очакванията на фенове и специалисти за тяхна победа.

А и на букмейкърите също. Като ставката за „1-ца“ към момента е едва 1.58 в Efbet.

Така че българските Лъвове могат без притеснение да разгърнат потенциала си. И да шокират футболния свят в петък вечер.

Коефициентът за победа на България пък е страхотен – 6.80. За двоен шанс „Х2“ също е апетитен – 2.50.

Нямаш сметка в Efbet? Регистрирай се СЕГА за 200 ЛЕВА БОНУС! (с промо код: 130)

4. Балъков е оптимист и има високи цели

Българите спечелиха само 2 точки от първите 2 мача в квалификациите. Но Краси Балъков се цели на високо:

Целта е една – класиране за Евро 2020. Знам, че това мое изказване може да ми забие 3-4 ножа след квалификациите. Но аз винаги съм бил оптимист и не мога да бъда друг. Единственият отбор, който може да ни плаши е Англия. Сега не играем срещу тях, а срещу Чехия и Косово. Много хора смятат, че Чехия са фаворити. Но аз не случайно съм взел анализатор. И данните показват, че разликата между тях и нас не е толкова голяма. Друго освен победа не ни устройва.

Вижте също: Пътят на България в квалификациите за Евро 2020!

5. Добро разбирателство между треньора и капитана

Все още е рано да бъде отчетено това за абсолютен факт. Но първите положителни сигнали са налице, поне ако съдим по изказването на Балъков:

Капитанът Ивелин Попов е един от малкото ни играчи, които разполагат с изключително голям опит. Той има много голямо влияние в отбора като авторитет. Ще намерим най-доброто му място. Той може да играе на 3 позиции. И сме говорили с него. Той може да поведе отбора по най-добрия начин. Нека не се притесняват за Ивелин, всичко е окей.

6. Новият треньор разчита само на футболисти в кондиция

Балъков има нов подход. Той ще вика футболисти в националния, само ако са играли поне в 65-70% от мачовете на своите клубни отбори през последните месеци.

Бала ще прави изключение само за играчи с безспорно доказани качества. Като Кирил Десподов например. Той не е играл за Каляри вече 2 месеца, но въпреки това получи повиквателна за Чехия.

Докато футболисти като Симеон Славчев, Георги Миланов и Спас Делев останаха извън състава. Точно поради липсата им на игрови ритъм.

Хареса ли ти статията? Сподели с приятели:

Give a Comment