Берое – Дунав Русе, прогнози, 18.9.2016

Берое – Дунав Русе, прогнози, 18.9.2016

Първа професионална футболна лига България

Берое взима своето без да впечатлява!

Берое е на трета позиция във временното класиране на Първа лига с 12 точки. Заралии спечелиха последните си два шампионатни мача съответно срещу Пирин (1:0) и Локомотив ГО (1:0). Представянето в тях не беше впечатляващо, но показателно за характера на тима е, че успя да измъкне пълният комплект точки.

Берое допусна само 2 гола от началото на сезона и нито един като домакин.

Треньорът Александър Димитров коментира: „Предстои ни много тежък двубой с лидера. Имат много добър колектив и синхрон. Дунав влиза като фаворит в двубоя с нас. Ние трябва да се представим много силно, за да затрудним този достоен съперник. Играят с много голямо настроение и не се притесняват да грешат.“

Дунав Русе е българският Лестър!

Новакът Дунав, който бе 25 години извън елита, засрами конкуренцията в първите 6 кръга и се настани гордо на върха в Първа Лига. И сравненията с английския Лестър зачестиха.

Точно като неговия колега Клаудио Раниери миналия сезон, сега и наставникът на Дунав Веско Великов в почти всяко свое интервю повтаря, че целта пред клуба му е да не изпадне. Но след спечелени 16 от 18 възможни точки в Русе започват да мечтаят, макар и все още на шега.

Дунав е в серия от 5 поредни победи, последната от които бе над ЦСКА София с 2:0.

Защитата на русенци е най-добрата в Първа лига с допуснатото едва едно попадение за 6 кръга.

Треньорът Веселин Великов коментира: „Дано момчетата играят по същия начин, както срещу Черно море (3:0) и ЦСКА (2:0). Със същото желание и агресия. Ако действаме така, аз съм спокоен. Нашите футболисти набраха достатъчно самочувствие и видяха, че дяволът не е толкова черен. Надявам се да се поздравим с добър резултат и срещу Берое. Готвим се на 200 процента, защото ще срещнем добър отбор, който в последните мачове може и да не играе кой знае колко добре, но побеждава.“

Един Коментар

  1. TopZalozi.com 19.09.2016

Коментирай