Азиатски Хендикап и Азиатски Линии (Таблица и Примери)

Азиатски Хендикап и Азиатски Линии (Таблица и Примери)

Азиатски Хендикап (АХ) е един от любимите видове залози на напредналите и професионалните играчи. Научете как да се възползвате и вие от него!

По-долу може да видите таблица с резултати от азиатски залози, както обяснение и примери на Азиатски линии с голове, картони и корнери.

Какво е Азиатски Хендикап?

Когато залагате за изхода от дадена среща, имате 3 избора – победа за домакина, равенство и победа за госта (1-Х-2).

С азиатски хендикап (asian handicap, AH) се премахва равенството.

По този начин залагащия увеличава шанса си за печалба, тъй като избора му се свежда до две възможности.

Важно уточнение: Азиатски Хендикап се различава от обикновения или т.нар. Европейски Хендикап! Във втория случай ремито съществува като вероятен изход.

Подробно обяснение какво точно е азиатски хендикап, какви видове залози предлага, предимствата му и защо ще ви стане любим – може да прочетете след таблицата…

Резултати за азиатски хендикап – печели или губи залога?

Таблицата показва дали вашият залог тип Азиатски Хендикап (АХ) за даден отбор е печеливш или губещ в зависимост от резултата от мача.

ХендикапРезултатЗалогътХендикапРезултатЗалогът
 0 (DNB) Печели Печели 0 (DNB) Печели Печели
  Равен Няма залог  Равен Няма залог
  Губи Губи  Губи Губи
 0, -0.5 (-0.25) Печели Печели 0, +0.5 (+0.25) Печели Печели
  Равен Губи 1/2  Равен Печели 1/2
  Губи Губи  Губи Губи
 -0.5 Печели Печели +0.5 Печели или равен Печели
  Равен или губи Губи  Губи Губи
 -0.5, -1 (-0.75) Печели с 1 Печели 1/2 +0.5, +1 (+0.75) Равен Печели
  Равен или губи Губи  Губи с 1 Губи 1/2
  Печели с 2+ Печели  Губи с 2+ Губи
 -1 Печели с 1 Няма залог +1 Печели или равен Печели
  Равен или губи Губи  Губи с 1 Няма залог
  Печели с 2+ Печели  Губи с 2+ Губи
 -1, -1.5 (-1.25) Печели с 1 Губи 1/2 +1, +1.5 (+1.25) Печели или равен Печели
  Равен или губи Губи  Губи с 1 Печели 1/2
  Печели с 2+ Печели  Губи с 2+ Губи
 -1.5 Печели с 2+ Печели +1.5 Печели, равен или губи с 1 Печели
  Печели с 1, равен или губи Губи  Губи с 2+ Губи
 -1.5, -2 (-1.75) Печели с 3+ Печели +1.5, +2 (+1.75) Печели, равен или губи с 1 Печели
  Печели с 2 Печели 1/2  Губи с 2 Губи 1/2
  Печели с 1, равен или губи Губи  Губи с 3+ Губи
 -2 Печели с 3+ Печели +2 Печели, равен или губи с 1 Печели
  Печели с 2 Няма залог  Губи с 2 Няма залог
  Печели с 1, равен или губи Губи  Губи с 3+ Губи
 -2, -2.5 (-2.25) Печели с 3+ Печели +2, +2.5 (+2.25) Печели, равен или губи с 1 Печели
  Печели с 2 Губи 1/2  Губи с 2 Печели 1/2
  Печели с 1, равен или губи Губи  Губи с 3+ Губи
 -2.5 Печели с 3+ Печели +2.5 Печели, равен или губи с 1 или 2 Печели
  Печели с 1, 2, равен или губи Губи  Губи с 3+ Губи

Обяснение на статуса на вашия залог:

 • Печели – печелите заложената сума умножена по коефициента.
 • Печели 1/2 – печелите половината от заложената сума умножена по коефициента, другата половина от заложената сума ви се връща.
 • Няма залог – заложената сума ви се връща.
 • Губи 1/2 – губите половината от заложената сума, другата половина ви се връща.
 • Губи – губите заложената сума.

Горещо: Бонуси и безплатни залози от bet365 за нови и настоящи клиенти – вижте ги!

Азиатски Хендикап за отбор (краен изход)

Както при Европейския, така и при азиатски хендикап единият от двата отбора получава предимство. Разликата е, че предимството при АХ може да е зададено не само с цели голове, но и с части от головете.

Засега всичко това може да ви звучи сложно, но веднъж като ги разберете, с правилата се свиква бързо. А след това този тип залагане става любимо.

Головото предимство при азиатския хендикап се задава с число след името на отбора. Например, ако е изписано Арсенал +1.5, това означава, че за вашия залог Арсенал започва мача с предимство от един гол и половина.

По-долу са обяснени основните видове Азиатски Хендикап, с които ще ви се изясни цялостната картина…

Азиатски Хендикап 0.0

При 0.0 АХ нямаме зададено предимство. Залогът печели, ако избраният от вас отбор победи в мача. При равенство – залогът се връща. Това е същото като Draw No Bet (Равенство Няма Залог).

Пример: Челси 0.0 (1.95) v Арсенал 0.0 (2.00). Ако заложите на Челси и той спечели, залогът ви се умножава по 1.95. Ако двубоят е равен, залогът се връща. Ако Арсенал победи, залогът ви губи.

Азиатски Хендикап 0.5

Тук се доверявате или на единия отбор на прав знак или на другия с т.нар. двоен шанс. Този хендикап се отбелязва с Отбор -0.5 или Отбор +0.5 в зависимост от това кой тим получава предимство.

Ако отборът, на който заложите, има предимство от +0.5, тогава печелите, ако той не загуби мача. Това е същото като двоен шанс – Отбор да победи или Равен. Така че, ако използвате +0.5 АХ, то изказването на Димитър Пенев: „Може да е с половин гол, но да е победа“, вече няма да ви звучи толкова абсурдно. 🙂

Ако тимът, който сте избрали, изостава с -0.5 АХ, тогава печелите само, ако той победи.

Пример: Арсенал -0.5 (1.91) v Норич +0.5 (2.00). Ако заложите на Арсенал и той победи, залогът ви се умножава по 1.91. Губите, ако двубоят завърши наравно или Норич победи. Ако заложите на Норич, печелите при равенство или победа на Норич. Губите, ако Норич загуби двубоя.

Азиатски Хендикап 0.0,0.5 (или 0.25)

Този АХ се обозначава по два начина от букмейкърите. Първият и по-ясен е с Отбор 0.0,-0.5 или Отбор 0.0,+0.5. Вторият е: Отбор -0.25 или Отбор +0.25.

Първото обозначение прави разбираема същността на този вид азиатски хендикап. При него залогът ви се дели на две равни части. Едната от тях е залог без зададено предимство (0.0), а втората е със зададено предимство за единия отбор от 0.5 гола. Печалбата се изчислява поотделно за всяка част и е сбор от двете (ако я има).

Пример: Арсенал -0.25 (1.91) v Норич +0.25 (2.10). Ако заложите на Арсенал, печелите при победа на Артирелистите. При равенство – половината залог ви се връща, а другата половина губи. Ако заложите на Норич, печелите при победа за Норич. При равенство – половината залог ви се връща, а другата половина е печеливша при коефициент 2.10.

Азиатски Хендикап 0.5,1.0 (или 0.75)

Подобен вид азиатски хендикап като горния е и със зададено предимство от 0.75. А по-ясното обозначение: Отбор -0.5,-1.0 или Отбор +0.5, +1.0. Печалбата се определя по същия начин, като в този случай границата на равенството образно казано е поставена на един гол преднина за фаворита.

Ако сте заложили на Отбор -0.5,-1.0, печелите при победа на Отбор с поне 2 гола разлика. При победа с 1 гол разлика – печелите половината. При равенство или загуба на Отбор, вашият залог е губещ.

Ако сте заложили на Отбор +0.5, +1.0, печелите при победа на Отбор и равенство. При загуба на Отбор с 1 гол разлика – печелите половината. Залогът ви е губещ при загуба на Отбор с 2 или повече гола.

Азиатски Хендикап 1.5

Както вече се досещате, това предимство от един гол и половина се обознача като Отбор -1.5 или Отбор +1.5.

Ако сте заложили на Отбор -1.5, то вашият залог е печеливш само при победа на Отбор с 2 или повече гола. Ако пък сте заложили на Отбор +1.5, то вашият залог е губещ само при загуба на Отбор с 2 или повече гола.

Вече би трябвало да сте схванали логиката на този тип залози. Тъй като видовете Азиатски Хендикап са доста, то няма да ги описваме всичките, тъй като нещата са еднотипни. А за целта може да разгледате таблицата по-горе.

Азиатски хендикап за голове

Тук логиката е същата, само че става въпрос за общо голове в мача. В bet365 този тип Азиатски Хендикап се означава като Гол Линия и Алтернативна Гол Линия. Ето няколко случая…

Азиатска гол линия – Под/Над 2.5

Тук положението е същото като да заложите на Под/Над 2.5 гола в мача. Ако например сте заложили на Над 2.5, то залогът ви печели при 3 и повече гола в мача. И съответно губи при 0, 1 или 2 гола в мача.

Азиатска гол линия – Под/Над 2.0

При тази граница вече е по-интересно. Ако например сте заложили на Под 2.0, то залогът ви печели при 0 или 1 гола в мача. При точно 2 гола в мача, залогът ви се връща. При 3 или повече попадения – губите.

Азиатска гол линия – Под/Над 1.5,2.0 (или 1.75)

Както при АХ за краен изход, така и тук залогът реално се разделя на две части. Например, ако сте заложили на Над 1.5,2.0, то залогът ви печели при 3 или повече гола в мача. Печели половината при точно 2 гола и губи при 0 или 1 гола в мача.

Азиатски хендикап за корнери

Логиката е едно към едно с АХ за голове с тази разлика, че тук става въпрос за корнери.

Азиатски хендикап за картони

Както се сещате, правилата и линиите са същите, както горните, но се отнасят за картоните в мача.

Разбери защо: bet365 е най-добрия интернет букмейкър в България и света!

Предимства на азиатски хендикап

Освен вече споменатия факт, че се получава математическо равенство между възможността да спечелите и загубите, Азиатския Хендикап има и други важни предимства.

Едно от тях е, че букмейкърите достатъчно разумно задават границата на хендикапа между възможните и невъзможните изходи от дадено събитие. Това означава добри ставки за играчите.

Често се случва при сваляне на коефициента за даден изход от събитие, той да се задържа по-висок на пазара на азиатския хендикап. По този начин може да играете на по-високи ставки.

А и без това движение, много често Азиатския Хендикап предлага по-висок коефициент за еднотипен залог в същия букмейкър.

Например, ставката за DNB може да е 1.85, а за Азиатски Хендикап 0.0 – да е 1.98. Така получавате много по-добра цена и съответно по-голяма печалба за един и същи залог.

Ето няколко такива примера:

Примери за еднотипни с азиатски хендикап залози

 • Отбор 0.0 АХ = DNB (равенство няма залог)
 • Отбор -0.5 АХ = Отбор да победи
 • Отбор +0.5 АХ = Отбор да победи или Равен (двоен шанс)
 • Отбор -1.5 АХ = Отбор -1 Хендикап (победа с 2 или повече гола)
 • Отбор -2.5 АХ = Отбор -2 Хендикап (победа с 3 или повече гола)
 • Над 1.5 Азиатска Гол Линия = Над 1.5 гола
 • Над 2.5 Азиатска Гол Линия = Над 2.5 гола
 • и много други.

Така че винаги проверявайте какъв е коефициента и в Азиатския Хендикап за залога, който сте си избрали. Често ще бъдете приятно изненадани!

Един Коментар

 1. skypebook 05.08.2018

Коментирай