Атлетико Мадрид – Астана, прогноза, 21.10.2015

Атлетико Мадрид – Астана, прогноза, 21.10.2015

Антоан Гризман

Тази прогноза се основава главно на шокиращата новина, че българският треньор на Астана Станимир Стоилов смята да пусне резервите си в мача с Атлетико Мадрид в Шампионската лига. Той обяви, че предпочита да запази титулярите си за важния сблъсък с Кайрат в първенството, тъй като отборът му така или иначе няма особени шансове за успех срещу „дюшекчиите“.

„Ще запазим титулярите си за срещата с Кайрат. Нека бъдем реалисти и да признаем, че Атлетико е с класи по-силен от нас. Ще опитаме да дадем най-доброто от себе си, но трябва да мислим и как да запазим отбора свеж, защото след това ни предстои много важен мач и искаме да бъдем максимално готови за него“, заяви Мъри.

И ако трябва да сме честни, двубоят на Астана с Кайрат наистина е от огромно значение за тима на Стоилов, който в момента изостава на 2-ото място в класирането от своя съперник с 5 точки по-малко, но и мач по-малко в актива си. Евентуална загуба обаче до голяма степен ще реши битката за титлата, тъй като до края на сезона в първенството на Казахстан остават само 3 кръга.

Но пък затова да се пренебрегне мач в Шампионската лига звучи малко шокиращо…

Дори тази новина да се окаже блъф, Атлетико с лекота би трябвало да побеждава отбори от ранга на Астана, особено у дома.

Мадридският отбор, също така, се нуждае от точките в борбата за първите две места в групата, така че трябва да изиграе сериозно този двубой.

Един Коментар

  1. TopZalozi.com 21.10.2015

Коментирай