Англия – Франция, прогноза, 17.11.2015

Англия – Франция, прогноза, 17.11.2015

Антоан Гризман

Селекционерът на английския национален отбор Рой Ходжсън е притеснен затова как ще окомплектова халфовата си линия за контролата с Франция на „Уембли“.

Ходжсън загуби Майкъл Карик (травма в глезена) в проверката срещу Испания (0:2) в петък и за идния дуел с „петлите“ ще има на разположение само полузащитници с незначителен опит на международната сцена.

Наред с Карик, Ходжсън ще бъде лишен във вторник и от услугите на играчи като Джордан Хендерсън, Джак Уилшър, Джеймс Милнър и Алекс Окслейд-Чембърлейн.

Английският специалист е притеснен от малкото опции за средата на терена и ще се опита да компенсира отсъствието на гореспоменатите c Деле Али, Ерик Дайер и Джонджо Шелви, които имат общо девет мача с националния екип на „трите лъва“.

„Имам леки притеснения преди мача във вторник. Опциите ми в халфовата линия са изключително ограничени, а на всичкото отгоре загубихме и Майкъл Карик. Също така трябва да бъдем внимателни с Фабиан Делф, на който бе доста трудно срещу Испания след дългото му отсъствие от терена“, сподели Ходжсън.

Треньорът на англичаните добави още, че Уейн Рууни ще започне като титуляр предстоящата контрола, след като влезе на полувремето срещу Испания, загубена с 0:2 от Трите лъва.

Джейми Варди пък все още лекува травма и остава под въпрос за мача във вторник.

Франция е в серия от победи, последната от които бе срещу Германия в петък.

Коментирай