Черно тото загрози Шампионската лига!

Черно тото загрози Шампионската лига!

футбол пари

Скендербеу на крачка от Шампионската лига

„Скендербеу“, в който играе и българинът Венцислав Христов, е скромен клуб, който беше на крачка от чудото. В плейофите на Шампионската лига той падна от „Динамо“ (Загреб), като никога досега албански отбор не беше достигал толкова напред в турнира. Красивата история обаче си има и тъмна страна, пише „7 дни спорт“.

Съмнителни залози в Шампионската лига

„Федербет“ – асоциация, която се бори с черното тото, откри съмнителни залози в 2 от мачовете на отбора и УЕФА проведе разследване. Проблемът за европейския футбол е, че „Скендербеу“ остава в евротурнирите и ще играе в Лига Европа.

Черно тото на Крузейдърс – Скендербеу?

На 21 юли северноирландският „Крузейдърс“ прие „Скендербеу“ в един от предишните квалификационни кръгове на Шампионската лига, след като беше загубил в първия мач като гост с 1:4 и на практика нямаше шансове.

В тази страна с ниска посещаемост и с футболисти аматьори домакините водеха до 78-ата минута с 2:1. Албанците така или иначе вече се бяха класирали. Но тогава се случи нещо. Букмейкърите започнаха да получават сериозни постъпления за залози за победа на албанския тим с гол в даденото от съдията продължение.

„Обикновено това се плаща от 5,00 нагоре, но коефициентът се срина до 1,90“, заявиха от „Федербет“.

И логично или не, след 90-ата минута северноирландският отбор инкасира 2 гола, а за такава развръзка бяха заложени между 1 и 3 млн. евро.

Странни залози и за Скендербеу – Динамо

В следващия кръг „Скендербеу“ елиминира молдовския „Милсами“ и в плейофите се изправи срещу хърватския „Динамо“, който спечели първия мач с 1:2, а втория с 4:1, или общо 6:2 и сложи край на албанския опит за писане на нова история.

В реванша хърватският отбор игра цяло второ полувреме с човек по-малко заради червения картон на Гонсало Сантос, така че беше логично след почивката да се защитава, за да не допуска голове.

Но залозите отново претърпяха промяна. Изляха се пари за нов гол на „Динамо“ и коефициентът падна драматично до 1,20, макар че според „Федербет“ нормалният при такива ситуации би трябвало да е 2,50.

Този път бяха заложени между 5 и 10 млн. евро. Според Франческо Баранка, генерален секретар на „Федербет“: „Според числата става дума за абсолютна фалшификация“.

А източници от УЕФА изразиха притеснения във връзка с предстоящите мачове на „Скендербеу“ в Лига Европа.

Коментирай