финландия футбол

СИК Сейнайоки – РоПС Рованиеми, прогноза (09/07/2018)

В мач от първенството на Финландия във Вейкаус лигата един срещу друг ще се изправят тимовете на СИК Сейнайоки и РоПС Рованиеми.

РоПС Рованиеми е в топ форма за СИК Сейнайоки!

За пореден път този сезон в своя прогноза се доверявам на тима на РоПС. До сега почти винаги са ми носили успех. Както казах и в предната си прогноза, според мен букитата продължават да подценяват тима от Рованиеми.

Не е логично да фаворизираш домакините при положение, че те са само на 5 точки от последното място в класирането. А РоПС са убедително на 2-ро място (с 6 точки аванс и мач по-малко от преследвачите си).

Гостите се намират в отлична форма преди този мач. Те записаха 4 победи и 2 равенства в предишните си 6 двубоя. А допуснаха голове само в 2 от тях – при равенството 2-2 с Хонка и при победата с 3-1 с Мариехамн.

Прогнози за мачове на живо: точен резултат, краен изход, голове!

И това не е случайно. Те имат най-стабилната защита във Вейкаус лигата, допускайки едва 11 гола в 18-те си мача до сега. Като цели 12 пъти са запазвали мрежата си суха.

СИК Сейнайоки са един от тимовете с добри финансови възможности във Финландия. Но станаха шампион само веднъж за последните 6-7 години. И този сезон се лутат в блатото на посредствеността. Те са всичко друго, но не и постоянен отбор.

Моментната им форма също не буди поводи за оптимизъм – едва 1 победа в предишните им 5 срещи.

Прогноза за СИК Сейнайоки – РоПС Рованиеми

При така описаната действителност смятам, че коефициентите трябва да са поне изравнени. А защо не и да се обърнат до началото на мача.

Моят фаворит в тази среща е тимът на РоПС и аз ще се доверя на тях. Прогноза: 2.

Одеволд – Тваакерс, прогноза (09/07/2018)

Коментирай