В Бундеслигата няма домакинско предимство

В Бундеслигата няма домакинско предимство

бундеслига германия

Последният 8-и кръг в Германия бе изключение, защото в повечето мачове се получиха домакински победи. Но като цяло от началото на сезон 2015/2016 тенденцията е коренно различна. А именно – обичайното домакинско предимство вече е история.

Кой би могъл да предположи, че в 7-ия кръг от Бундеслигата не се получи нито една домакинска победа? Във футбола предимството е за домакините, досега никой не беше чувал, че е за гостите.

В общо 1771 последователни кръга от 1963 г. насам в Бундеслигата почти не се бе случвало домакините да не спечелят нито веднъж. Е, случи се – за едва 6-и път.

Статистически погледнато, случва се по веднъж на близо 10 г. На тези, които залагат, обаче трябва да кажем, че трябва да свикват с новите тенденции.

Предимството на домакините бе даденост в последния кръг! Показва го статистиката за цялата история на Бундеслигата – до момента общата успеваемост на домакините е малко над 51%.

В първите й 25 г. процентът е постоянна величина, а периодът 1973/1983 е рекорден за домакините с 56,7% победи. В следващите десетилетия обаче цифрите постоянно падат: 50,7%, 48,1%, 45,7%.

За да се стигне до този сезон, където след 7 кръга успеваемостта на домакините бе само 41,3%!

Може да следите резултати и статистика от Бундеслигата тук, а коефициенти за поредния кръг може да видите на сайта на Betfair.

Коментирай